dimarts, 20 de juliol del 2010

Noves seccions

Presentem les noves seccions del bloc de l'arxiu, les quals anirem actualitzant habitualment. Com que aquestes actualitzacions no es veuen reflectides a la pàgina principal, hem considerat que cal fer-ne una breu ressenya.

- Paleografia bàsica: en aquesta secció anirem penjant alguns trucs per tal que la lectura dels documents antics sigui més fàcil. S'intentarà que sigui un apartat eminentment pràctic, on l'explicació es faci sobre documents que tinguem a l'arxiu o bé d'altres arxius que facin referència a la nostra vila.

- Un tomb per Cubelles: sortides amb explicació històrica, que complementem amb vídeos al Youtube. Ara podeu llegir la visita al Molí de l'Estapé.

- Les vostres recerques: teniu recerques fetes, inèdites o publicades, i voleu donar-hi publicitat? Aquí podeu penjar escrits, resums o informació sobre llibres que facin referència a la història de Cubelles.

- Arxiu sonor: entrevistes a Ràdio Cubelles sobre temes de referència de l'arxiu municipal: accés, tria i avaluació, etc.

- Catàlegs i inventaris online: en aquesta secció anirem penjant els inventaris o catàlegs per tal que no hagueu de desplaçar-vos per saber què tenim. De moment podeu consultar el catàleg de la premsa històrica, una col·lecció del suplement Notas Gráficas de la Vanguardia, dels anys de la IIª República i la Guerra Civil.

Voleu suggerir una nova secció? Envieu-nos un correu a la nostra bústia.