dilluns, 18 de març del 2013

Demà, la venda del castell de Cunit

Demà, a l'espai Traient la pols, tindrem un convidat especial. Es tracta del Sr. Jaume Casañas i Mestre, fundador del Grup d'Estudis Cunitencs "Delmacio de Conito".

El Sr. Casañas va nèixer a Vilanova i la Geltrú, però amb arrels cunitenques per part de pares i avis de diverses generacions. És enginyer industrial de grau mig i llicenciat en periodisme per la UAB. Durant 13 anys va treballar de periodista esportiu, especialitzat en ciclisme en dos diaris barcelonins. També és historiador i ha participat en diverses excavacions arqueològiques al Baix Penedès. Actualment resideix a Cunit des de fa més de 20 anys.

En aquesta nova edició del programa, el Sr. Casañas ens paralarà de la venda del castell de Cunit al Sr. Delmacio de Conito (Dalmau de Cunit) i de la documentació que fonamenta aquesta venda. Com sabeu, segles després Cunit va quedar configurat com una quadra més del castell de Cubelles, i així ho fou fins que se separà administrativament i de fet el 1850.

Si voleu saber-ne més, escolteu Ràdio Cubelles demà dimarts a dos quarts d'onze del matí, i la repetició a la mateixa hora de la nit, també per la Tdt.