dijous, 9 de juny del 2011

Dia internacional dels arxius

Avui, 9 de juny, és el dia internacional dels arxius. I per aquest motiu, la major part d'arxius del nostre país organitzen visites guiades o portes obertes. En el nostre cas això no és possible fins que l'arxiu municipal no estigui unificat. Esperem que l'any vinent ja sigui possible una visita guiada. De moment, però, us avancem algunes primícies sobre l'arxiu municipal.

Retorn del Fons de Charlie Rivel
Finalment, la setmana passada, el Fons de Charlie Rivel ha retornat a Cubelles. Farà aproximadament 10 anys que estava dipositat a l'Arxiu Comarcal del Garraf, on es va portar per classificar-lo i inventariar-lo, i perquè l'ajuntament no disposava d'unes instal·lacions adequades. Ara, amb l'adquisició d'uns armaris d'arxiu especials per emmagatzemar aquest fons, el Fons de Charlie Rivel ha pogut retornar al municipi.
Les accions que vol dur a terme l'arxiu en els propers mesos serà l'inici de la digitalització i identificació de les imatges que conté aquest fons, tasca que es durà a terme conjuntament amb el personal de l'Exposició permanent del Pallasso.

Restauració dels llibres d'actes
Tal i com es va explicar mesos enrere, 6 dels llibres de l'Ajuntament en ple es troben en mal estat i necessiten una restauració urgent. Des que l'arxivera va començar la seva tasca a l'arxiu municipal de Cubelles, ha estat una de les seves reivindicacions, ja que aquesta documentació està en greu perill de destrucció i és molt important per a la història del municipi. Des del 2009 que s'ha treballat per poder-los restaurar, considerant de fer-ho un cop dins la Xarxa d'Arxius de la Diputació de Barcelona, ja que la Diputació ajudava econòmicament i tècnicament els arxius municipals per tal de dur a terme aquest tipus de restauracions. Així doncs, coincidint amb el programa de restauració d'aquest 2011, s'ha sol·licitat i obtingut ajut econòmic per la restauració dels llibres d'actes. La restauració es presentarà públicament el mes de setembre.