dimarts, 11 de juny del 2013

Presentació llibre La Nissaga dels Rovirosa

Us deixo unes imatges de la presentació del llibre La Nissaga dels Rovirosa, que es feu a Cubelles el passat 7 de juny. 



La rectoria estava plena per escoltar a l'autora i poder adquirir el llibre. La taula presidencial, composada ( de dreta a esquerra) per Joan Vidal, Núria Rovirosa i Xavier Martínez. 

 Joan Vidal va presentar l'acte i va explicar les Rovirosa que varen destacar als segles XIX i XX al nostre poble: representants polítics (alcaldes, regidors), destacats membres de la societat, com Presidents de societats, etc. 


 Xavier Martínez va explicar i situar històricament Rocacrespa i els Rovirosa, sobretot pel que fa als segles XVI, XVII i XVIII. Aquesta es basà sobretot en documentació que resta dipositada a l'Arxiu parroquial de Santa Maria de Cubelles. 




 I finalment l'autora va explicar com va investigar el seu arbre genealògic per arribar a conformar el llibre. La història va començar amb la voluntat de saber on estava enterrada la seva àvia i, mica en mica, va anar estirant del fil del cognom fins a veure que provenia de Calafell (al segle XV), passant per Rocacrespa (XVI-XVII), Olèrdola, Vilafranca i finalment Barcelona. 

Aprofitem l'avinentesa per anunciar que el proper dimarts emetrem al Traient la pols uns extractes d'aquesta presentació, donat que fou molt interessant.