dijous, 29 de juny del 2017

El fons fotogràfic de l'Antoni Pineda

Com sabeu, el passat 4 de juny es va signar un conveni marc i una addenda al mateix pel qual es donava una part de les fotografies de l'arxiu del Sr. Pineda a l'Ajuntament de Cubelles. Són fotografies còpies en paper fotogràfic que han figurat en algunes de les seves múltiples exposicions, i totes elles de mida gran: 18x24, 24x36, 24x30 i 30x45 centímetres.


Ara hem fet la relació- inventari de les fotografies, resultant un total de 1042 fotografies en color i en blanc i negre, d'entre els anys 1885 fins als anys 90 del segle XX. Podeu consultar aquesta relació seguint l'enllaç següent:
https://seu-e.cat/web/cubelles/govern-obert-i-transparencia/accio-de-govern-i-normativa/gestio-documental-i-arxiu/instruments-de-descripcio-documental

La documentació donada té sèries importants com ara vistes aèries de Cubelles, vistes de carrers de diverses èpoques, del castell, de l'entorn, del pantà de Foix, de la platja i la riera, de tasques agrícoles, ferrer, el treball a les salines, excursions, danses i festes populars, futbol, teatre infantil i d'adults, carnaval, festes religioses, del cafè de dalt i de baix, de l'aliança, de personatges de Cubelles, de diverses nevades, d'en Charlie Rivel, de l'agermanament, de la setmana cultural, etc. També les fotografies de les exposicions de matrimonis, que resten excloses de préstec per temes de drets d'imatge.

En aquest apartat també trobareu inventaris i fitxes de descripció de fons d'altres fons de l'arxiu municipal.