dimarts, 24 de març del 2020

Catàleg de negatius del Fons Pineda (2018-2961)

Aquests dies en els quals l'Arxiu municipal de Cubelles realitza les seves tasques de manera no presencial, hem aprofitat per revisar i actualitzar els catàlegs de l'arxiu municipal. 

Continuem amb l'actualització de l'inventari de negatius. Avui us portem la segona part del catàleg de negatius del fons Antoni Pineda i Gavaldà, que es composa d'uns 24.000 negatius aproximadament. D'aquests 24.000 s'ha digitalitzat una primera remesa d'uns 6.000, prioritzant aquells negatius més antics i aquells amb més interès social. En una segona remesa, encara pendents de revisió i incorporació, s'han digitalitzat la major part de negatius dels anys 80 de fires, festes i actes de la Cubelles de l'època. 

Ja pots tenir accés als negatius del 2018 al 2961, únicament a aquells amb imatge digitalitzada i que no son de caire familiar; per tant, si veieu que hi ha salts de numeració és que es dona alguna d'aquestes circumstàncies.   

D'entre les sèries més importants que conté aquesta part, podeu veure les imatges relatives a les sèries de les actuacions al Patio Andaluz o al Grecos, imatges del futbol, excursions de Cubellencs al Tibidabo, al zoo o a l'aeroport, unes curioses imatges de la celebració del dia del turista de meitats del anys 60, actuació musical del grup Los Incas, imatges en color i en blanc i negre de Cubelles, la festivitat de Sant Isidre, l'homenatge al Dr. Estapé, teatre i pastorets, la fàbrica de bromurs, imatges del Cor l'Espiga a Madrid, caramelles, la inauguració del nàutic, el mas de l'Escarré, el tir al plat dins els actes de la Festa Major, etc.  Us animem a descobrir-les!

Consulta'l 

L'has consultat i tens alguna apreciació a fer? No dubtis a enviar un correu a arxiu@cubelles.cat. Tots els comentaris seran benvinguts!