dilluns, 17 de setembre del 2012

Tornem a la ràdio

Aquesta setmana ràdio Cubelles inicia la nova temporada i l'arxiu també hi participarà amb un petit espai. Serà els dimarts, dins el programa Cubelles a les 10, en un espai anomenat "Traient la pols".

Si recordeu, la temporada passada ja varem fer aquest espai i, amb satisfacció, aquesta temporada hem decidit continuar. En aquesta ocasió, però, l'espai es farà cada 15 dies. Per tant, el retorn serà el 18 de setembre i el següent el dia 2 d'octubre.

D'entrada, en aquest primer programa parlarem de diversos temes. En primer lloc, ens posarem al dia de les novetats de l'arxiu municipal des de l'últim programa de Traient la pols, des del mes de juny.

En segon lloc, i prenent de referent la recent publicació de facsímils de plànols de Catalunya dels segles XVI i XVIII, parlarem d'aquesta publicació i de pàgines web on podem consultar plànols i mapes antics de Catalunya i del món.

I finalment, traurem la pols a un document de l'arxiu corresponent a un copiador de correspondència de 1784. En aquest es reclamen els salaris endarrerits d'un regidor i el seu pare a l'Ajuntament. És interessant perquè el primer salari reclamat i degut és de prop de 50 anys. Si no tenim temps suficient, ho deixarem pel proper programa.

I si no podeu escoltar-lo es reemet el mateix dia a la nit, a dos quarts d'onze.