divendres, 5 d’octubre del 2012

Activitats per la canalla al Museu d'història de Catalunya

Sovint, a historiadors i pares ens preocupa com ensenyar la història de Catalunya als nostres fills per tal que la coneguin i l'estimin com nosaltres. Cèrtament, és un fet que moltes vegades no sabem com fer la història accessible per ells, perquè s'interessin i la coneguin. Per això, cal pensar en jocs, exposicions interactives i aspectes senzills de vida quotidiana per a introduïr-los en aquest coneixement. Dirigit a aquest públic, sobretot de la franja de 6 a 12 anys, el Museu d'història de Catalunya ha posat en marxa el programa Cada cap de setmana Fes un pessic d'història!

El Museu obre les seves portes cada diumenge amb una oferta d'activitats pensades especialment per a les famílies. Cada cap de setmana un taller diferent en el qual petits i grans podreu viure i protagonitzar escenes d'altres temps.

La programació per aquest mes d'octubre és la següent:

ARA ET TOCA A TU! - 7 octubre, 11.30-13.00
Al llarg de la història petits i grans han gaudit del seu temps lliure jugant a diferents jocs: de carrer, de taula, de mans, de rol,... El joc ens permet inventar, aprendre del món, gaudir de la relació amb altres persones, i divertir-nos. A les sales del museu farem un recorregut per conèixer els jocs als quals han jugat les persones que han viscut en diferents èpoques.

UNA FAMÍLIA MOLT ANTIGA - 14 d'octubre, 11.30-13.00
Els romans vivien en unes cases anomenades domus. En aquesta activitat ens endinsarem en una d'elles i veurem quina mena de relacions s'establien entre les persones que hi vivien. Els uns ens vestirem de patricis, els altres d'esclaus. I tots plegats acabarem modelant el nostre Déu particular inspirant-nos en les deïtats pròpies dels cultes familiars romans: els lares.


REPRESENTA'T - 21 d'octubre, 11.30-13.00
L'Èsser humà sempre ha buscat maneres de representar-se. Un escut, una efígie gravada en una moneda, un segell personal, una marca o un logotip. Tots aquests elements han servit per representar persones o grups de persones al llarg de la història. Passejant pel museu buscarem la seva empremta en diferents objectes i suports - com ara escuts, segells o monedes- i acabarem creant i enduent-nos posat el nostre propi símbol de representació.

Aquestes activitats són dirigides a famílies amb nens/es de 6 a 12 anys. El seu preu de les activitats és el preu de l'entrada: 4€ l'entrada individual, 3€ els joves entre 7 i 18 anys. Gratuït els titulars del carnet Club super3. Més informació sobre preus i activitats, www.mhcat.cat