dilluns, 8 d’octubre del 2012

Activitats societat catalana de genealogia - octubre

Aquest mes d'octubre tenim a disposició dels ciutadans, les següents activitats de la Societat Catalana de Genealogia. Es tracta de cursos, conferències i visites. La majoria d'aquestes activitats es realitzen a l'Arxiu Nacional de Catalunya (C/ Jaume I, 33-51, Sant Cugat del Vallès), a excepció de les visites.

CONFERÈNCIA
18 OCTUBRE (dilluns)
"Una anàlisi genètica del sistema de cognoms catalans", a càrrec del Dr. Francesc Calafell, el qual treballa a l'Institut de Biologia Evolutiva de la Universitat Pompeu Fabra, CSIC-UPF.

Lloc: Arxiu Nacional de Catalunya
Hora: de les 7 a 3/4 de 9 del vespre.
Activitat gratuïta

VISITES CULTURALS
27 OCTUBRE (dissabte)

Visita al castell Godmar (Cal Comte)
És una masia fortificada i residència senyorial, guiada per Pilar Marès y de Saavedra, familiar directe dels actuals propietaris.


Masia fortificada que amb el pas del temps va esdevenir residència senyorial. L'alou original està documentat des de 1030 i pot relacionar-se amb el que va ser adquirit pel bisbe Godmar el 989. A la fi del segle XIII la finca, amb totes les seves possessions i la torre, era un "franc alou" del qual en depenien altres masos menors. Posteriorment va ser propietat de la nissaga dels Blanes-Centelles, una descendent dels quals, Maria Concepció de Llança i de Bobadilla, el va rebre en herència el 1927. L'edifici conserva elements d'època romànica, dels segles XII i XIII, i d'època gòtica, del segle XV. Durant el segle XIX el castell va ser reformat dins l'estètica neomedieval pròpia de l'època, molt evident a la façana lateral que dóna a Barcelona. Algunes finestres pertanyen al destruït castell de Centelles (Osona).
[Informació http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=1923]


Hora de visita: 11 del matí
Preu: 2€ pels socis i 4€ pels no socis
Lloc: Badalona, carretera del Pomar
La quantitat s'haurà d'abonar al membre de la Junta responsable abans de la visita.

Avançament més de novembre

CURSOS

I ja al mes de novembre hi ha programat un curs de Llatí Iniciació.
El professor serà Avel·lí André
Dies: 12, 19 i 26 de novembre i 3, 10, 17 desembre.
Hora: 7 a 3/4 de 9 del vespre

Preu: socis 50€; estudiants, jubilats i arxivers 60€; no socis 70€. 
També hi ha ofertes per la realització de 2 i 3 cursos.

Més informació i inscripcions: 935897788, extensió 13758 (dilluns i dimecres de 5 a 7 de la tarda) i a l'adreça de correu electrònic scgenealogia.cultura@gencat.cat

TALLERS
Taller d'utilització del GDS
Professor: Joaquim Casals i de Nadal

Dies: 13, 14 i 15 de novembre
Hora: de 7 a 3/4 de 9 del vespre
Preu: socis gratuït; No socis 10€.